Mitä perhekonstellaatio on?

Perhekonstellaatiomenetelmän avulla voimme nähdä ja avata sukutaustastamme nousevia malleja ja tapoja, jotka usein tiedostamattamme vaikuttavat käyttäytymiseemme ja olemiseemme. Perityt mallit saattavat rajoittaa elämäämme monella tavalla ja vähentää onnellisuuttamme.

Jokainen meistä kantaa historiaa mielessämme ja kehossamme. Tulemme vain harvoin miettineeksi sitä. Saatamme esimerkiksi jakaa vanhempiemme tai isovanhempiemme ahdistuksen, joka on mahdollisesti syntynyt heidän sotatraumoistaan. Ihmettelemme mistä on kysymys. Kun ymmärrämme yhteyden, voimme luopua sellaisesta, joka syntynyt samaistumisesta vanhempien kokemukseen ja tunteisiin.

Menetelmän avulla voimme tutkia mm.

  • parisuhteeseen liittyviä haasteita
  • traumaattisia kokemuksia
  • erilaisia kuormittavia tunteita kuten esimerkiksi syyllisyys ja pelko
  • riippuvuuksia
  • toistuvia toimintamalleja elämässämme

Työskentelyn avulla voimme avata vanhoja solmuja ja hyväksyä menneisyyden siten kuin se tapahtui ja myös löytää oman luonnollisen paikkamme taas perheessämme. Näin perhe ja sukuhistoria eivät ole enää vain biologinen jatkumo tai kipeä muisto, vaan todellinen taustatuki ja rakkauden ja voiman alkulähde elämässämme.

Työskentely tapahtuu ryhmässä, jossa omaa elämäänsä tutkiva seuraa, kun ryhmän muut jäsenet edustavat perheen jäseniä ja tapahtumiin mahdollisesti liittyviä asioita. Menetelmä saattaa nostaa pintaan syviä tunteita ja työskentely päätetään aina hoitaviin ja korjaaviin lauseisiin.